Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Eskilstuna Södra FF P8–9

Följ

P8–9

Följ oss för uppdateringar
Följ
Eskilstuna Södra FF
Fotboll
P8–9
Pojkar 12 Kompisligan Grp röd

Match

Eskilstuna Södra FF P12 Gul

1 - 5
Skogsängens IP
6 maj 2017
10:00

Kvicksunds SK P05

Referat

Referat: Eskilstuna Södra FF P12 Gul - Kvicksunds SK P05

Gameday!!!
Då var det lördag, Skogsängens IP, två hemmamatcher på raken idag. Vi får besök av Kvicksund och lite senare i em av Katrineholms AIK.                  
Det är strålande väder direkt på morgonen, hur skönt som helst. Trots det så är det lite sömnigt på sina håll hos killarna. Det är inte riktigt fokus från start idag, lite våran svaghet, dock är matchen jämn och bra på alla sätt. Mycket närkamper som vanligt när vi möter Kvickan som är ett rätt så fysiskt gäng, så här gäller det att vara på tå och inte vika en centimeter. 

Efter en jämn första halvlek så, tappar vi rejält med fart, viker ner oss i närkamperna, går bort oss väldigt mycket i våra positioner på sina håll, får korta anfall och får jobba mycket mer än nödvändigt. Kvickan tar över helt och skruvar upp tempot, tar ledningen välförtjänt, och vi orkar inte resa oss riktigt.  Killarna vet och känner att det börjar på att rinna iväg, och vi bestämmer oss för att vinna tredje halvleken och börja äta oss in i matchen, för vi har kommit av oss helt.      
Våra motståndare har nu inte bara övertag målmässigt utan även mentalt, de fortsätter att växa och lirar bra boll, vi kommer efter och orkar inte stå upp. Vi får till ett tröstmål till slut men, 1-5 i favör Kvickan känns rättvist tyvärr.
  
Spelmässigt är vi inte alls långt ifrån men, det räckte inte idag, delar av laguppställningen var helt enkelt inte på tå denna förmiddag.    
Och vi måste ta med oss, att, oavsett resultat i matcherna, så är det viktigt att man respekterar sina lagkamrater, genom att äta och sova i rätt tid kvällen innan match!!  För sin egen skull även, då man har en mycket roligare match själv, utan att vara helt slut och inte alls ha orken att ta i o kämpa där ute. För så länge vi kämpar, tar i och gör vårat bästa, är resultatet egentligen inte alls viktigt, oavsett vinst eller förlust.        
Så tänk på att coacha killarna hemifrån och se till att mat och sovtider är så bra som möjligt innan match. Undvik godis läsk och liknande helt om möjligt dagen innan match, för bästa tänkbara uppladdning.( Idag har inte alla laddat upp på bästa sätt, tyvärr ) Efter match, då kan man njuta av en glass eller läsk i solen med sina kompisar och/eller familj.  För nu är vädret på g, så kom ner och heja fram killarna, och stanna gärna och fika de som har tid och lust efter match några minuter, det är bara bra för stämningen och gemenskapen, för vi räknar med sol och taggade killar här i sommar!     Vi ses och hörs :) / Adde Dennis Jonas

Andra möten i serien